Nali Recruitment
"More than recruitment"Wie zijn wij?

Mijn naam is Michel van Geel ben sinds 2007 actief in de recruitment branche voornamelijk binnen de IT en Finance sector.

Trots eigenaar van MJ Recruitment waarbij wij al jaren binnen het vakgebied Finance en ICT ons werk doen en mensen aan werk helpen.

Vanwege deze ervaringen heb ik besloten te beginnen met Nali Recruitment. Er is meer dan alleen het recruitment proces, ik heb gemerkt dat er vaak hele verhalen schuil gaan achter het feit dat iemand een baan zoekt, daarbij mensen lopen tegen verschillende dingen aan zoals angst, niet weten waar te beginnen, prive problemen noem maar op.

Nali betekent Lotusbloem, de betekenis van de lotusbloem is onlosmakelijk verbonden aan de manier waarop deze groeit en bloeit.

De lotusbloem staat in onze hedendaagse maatschappij voornamelijk voor puurheid en zuiverheid. Dit heeft te maken met de hydrofobe eigenschap van de bloem.

Door haar lange bloeitijd staat de lotusbloem ook symbool voor leven. Als ze eenmaal haar bloem heeft geopend, bloeit ze het hele jaar.

Wanneer de zaden rijp zijn buigt de bloem voorover om deze in het water te laten vallen.

De zaden nestelen zich op de bodem van het water, waarna een nieuwe bloem haar weg naar de oppervlakte zal vinden.

Die hele cyclus vanaf het nestelen van de zaden tot het ontpoppen van de bloem staat ook symbool voor innerlijke groei en de weg naar verlichting.

Vanuit de duisternis ontpopt zich een pure bloem, onaangetast door de duisternis waaruit zij haar weg naar het licht heeft gevonden.

Zij leeft in het licht met haar wortels in het duister. Dit staat symbool voor menselijke verlichting waarbij de duisternis staat voor het verleden.

Dat de wortels altijd in het duister blijven, geeft aan dat je verleden er altijd zal zijn, maar het contrast met de puurheid van de bloem boven het water geeft aan dat je ondanks (of wellicht juist door) je verleden verlichting kunt vinden en je kunt verbinden met het universum.

Zodra de lotusbloem boven water komt verenigd zich het ook met de vier elementen. Waar het al verbonden was met de aarde en het water, staat het na het ontpoppen ook in verbinding met de lucht en het vuur (de zon). Zo ontstaat er een ultieme verbinding, eenheid en balans met de natuur.

Puurheid, innerlijke groei, weg naar verlichting, verbetering, leren van het verleden en groeien in de toekomst dat is wat ons verbind en beter maakt dat is ook waar Nali Recruitment "more than recruitment" voor staat.

Bronvermelding:  https://www.happywithyoga.com/overig/de-betekenis-van-de-lotusbloem/